Deze webstie maakt gebruik van cookies. Lees over het gebruik van cookies in onze privacy verklaring

close

Welke verwarmde handvatten?

Hoe maak ik de juiste keuze voor mijn motor, scooter of quad?

Onderstaande tabel geeft een uitstekende leidraad voor het maken van de juiste keuze van het type handvatverwarming dat u nodig heeft.

Kies het type voertuig en de bijhorende verwarmde handvatten. Klik op het X'je of op de handvatverwarming set in de bovenste regel om naar de bijhorende productpagina te gaan.

Indien u van mening bent dat u voertuig afwijkt van van het modeltype waarbij u voertuig behoort dan is het verstandig om verder te lezen. Ook als u gewoonweg meer informatie wil hebben alvorens u een keuze wil maken is het handig even alles door te lezen.

*Hothands - Er zijn twee type hothands. De normale hothands en de hothands carbon heated


Om de keuze gemakkelijk te maken en de verschillen tussen de verwarmde handvatten sets aan te geven leggen we hieronder uit waar u op moet letten. We hebben het ingedeeld per type voertuig.

Welke handvatverwarming voor de motor?

Alvorens u een goede keuze kunt maken moet u weten wat de stuurdikte, de benodigde handvatlengte en de voltage van het stroomcircuit van uw motorfiets is. Daarnaast bepaalt het type motorfiets ook welk type verwarmde handvatten de beste keuze is.

Van de meeste motorfietsen is de stuurdikte 22 mm, behalve choppers, cruisers en custom bikes, zoals bijv een harley davidson motorfiets, daarvan is de stuurdikte meestal 1 inch / 2,54 mm.

meten van de stuurdikte voorbeeld
meet stuurdikte

meten handvatlengte voorbeeld
meet handvatlengte
kijk of accu 12 volt is
Is stroomcircuit 12 volt?


De benodigde handvatlengte is vaak verschillend. Zo hebben allroad/offroad motors en racemotors meestal langere handvatten dan andere motorfietsen.

Als u de boven genoemde gegevens weet kunt u de keuze van het type verwarmde handvatten maken.

Onder elk type handvatten wordt de benodigde stuurdikte en handvatlengte weergegeven, alsook voor welk motortype ze geschikt zijn. Voor wat betreft de voltage deze moet ten alle tijden 12 volt zijn.

OXFORD HOTGRIPS SPORTS

EISEN MOTORFIETS

 • Stuurdikte: 22 mm
 • Handvat lengte: 114 mm - 123 mm (kunnen bijgesneden worden tot 114 mm)
 • Stroomcircuit: 12 volt
 • Motortype: Racemotor (sportmodellen)

Geschikt o.a. voor, racemotor, supersport, hypersport

Voorbeeld verwarmde handvatten racemotor

Deze handvatverwarming set wordt meestal gekozen voor racemotors en andere sportmodellen. Naast de optimale grip bij hoge snelheid is de benodigde lengte van de handvatten meestal langer dan bij een toermodellen en gerelateerde motortypes.

Naar productpagina van oxford hotgrips sports gaan

Een andere oplossing voor sportmodellen zijn de verwarmde handvatten van AME Chicane Sportbike. Deze handvatverwarming is van Amerikaanse makelij. Ze zijn een stuk duurder dan de oxford hotgrips sports. Dat komt o.a. door de blupulse technology. Deze technologie maakt het o.a. mogelijk om de bediening in het handvat te verwerken. U bedient de verwarming doormiddel van een knop in het handvat. U kunt de verwarming op 6 standen instellen.

OXFORD HOTGRIPS TOURING

EISEN MOTORFIETS

 • Stuurdikte: 22 mm
 • Handvat lengte: 110 mm - 120 mm (kunnen bijgesneden worden tot 110 mm)
 • Stroomcircuit: 12 volt
 • Motortype: Toermotor (toermodellen)

Geschikt o.a. voor: Commuter bike, Elementary bikes, Light touring, Rat Bikes, Retro bikes, Sporttoerers, Serious Touring, Full Size Touring

voorbeeld verwarmde handvatten toermotorfiets

Deze verwarmde handvatten worden meestal gekozen voor toermodellen en gerelateerde motorfietsen. De handvatten zijn speciaal gevormd op duurzaamheid, comfort en grip benodigd bij toermotors. Daarnaast is de lengte van de handvatten meestal in lijn met de benodigde lengte voor sturen van toermodellen.

Naar productpagina van oxford hotgrips touring gaan

Naast de oxford hotgrips touring wordt ook vaak gekozen voor oxford hothands of hothands carbon heated. Dit zijn hoezen die over de orginele handvatten geplaatst kunnen worden. Ze zijn heel gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen door middel van een klittenband sluiting. Hothands zijn weer heel geschikt om te gebruiken met handvatmoffen (Oxford Muffs).

OXFORD HOTGRIPS ADVENTURE

EISEN MOTORFIETS

Geschikt o.a. voor: Allroads, Offroads, Adventure bikes, Soft Enduros, Supermotards

Voorbeeld verwarmde handvatten voor allroad/offroad

Deze verwarmde handvatten worden meestal gekozen voor semi-terreinmotoren, zoals allroads, offroads, soft enduro's, adventure bikes etc. De handvatten zijn speciaal gevormd op duurzaamheid, comfort en grip benodigd bij semi-terrein motorfietsen. Daarnaast is de lengte van de handvatten meestal in lijn met de benodigde lengte voor sturen van deze modellen

OXFORD HOTGRIPS CUSTOM/CRUISER

EISEN MOTORFIETS

 • Stuurdikte: 2,54 mm / 1 inch
 • Handvat lengte: tot 135 mm (Universeel. Kunnen niet bijgesneden worden. Uitgerust met chrome eindkap/stuurdop)
 • Stroomcircuit: 12 volt
 • Motortype: Choppers, custom bikes en cruisers (Alle motorfietsen met een stuurdikte van 2.54 mm / 1 inch)

Geschikt o.a. voor: Choppers, Custom bikes, Cruisers, Harley Davison, Indian etc.

Voorbeeld verwarmde handvatten chopper custom bike cruiser

Deze verwarmde handvatten zijn speciaal ontwikkeld voor motorfietsen met een stuurdikte van 2,54 mm / 1 inch. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor choppers en cruisers en die hebben meestel een stuurdikte van 2,54 mm / 1 Inch. Deze handvatten bevatten chromekleurige onderdelen, zoals de stuurdoppen en het bedieningspaneel. Ook hebben de handvatten een vlammen patroon in het rubber verwerkt. Daardoor worden ze meestal gewaardeerd door motorrijders met een chopper, cruiser of custom bike. Vaak zijn dat dan ook harley davidson, indian of soortgelijke motorfietsen.

LET OP! Deze handvatten kunnen niet gebruikt worden voor motorfietsen met eens stuurdikte van 22 mm

Welke handvatverwarming voor mijn quad?

Ook bij de Quad/ATV is het belangrijk om alleereerst uit te zoeken wat de benodigde handvatlengte en stuurdikte is. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat de voltage van het stroom circuit is.

meten van de stuurdikte voorbeeld
meet stuurdikte

meten handvatlengte voorbeeld
meet handvatlengte
kijk of accu 12 volt is
Is stroomcircuit 12 volt?

Voor quads bestaat enkel een type verwarmde handvatten. De Oxford Hotgrips ATV. Deze is geschikt voor quads met een stuurdikte van 22 mm, een stroomcircuit van 12 volt en een benodigde handvatlengte dat tussen de 125 en 130 mm ligt. De meeste quads voldoen aan deze specificaties. Mocht jouw quad hiervan afwijken dan zijn deze verwarmde handvatten niet geschikt.

OXFORD HOTGRIPS ATV

EISEN QUAD/ATV

 • Stuurdikte: 22 mm
 • Handvat lengte: 122 - 132 mm (kunnen bijgesneden worden tot 122 mm)
 • Stroomcircuit: 12 volt
 • Geschikt voor quads (met duimgas)

Voorbeeld verwarmde handvatten voor de quad met duimgas

LET OP!! Dit set is speciaal gemaakt voor quads met duimgas. Is je quad omgebouwd tot handgas overweeg dan de oxford touring of oxford sports te nemen. Maak de keuze a.d.h. van de benodigde handvatlengte.

Welke handvatverwarming voor mijn scooter?

Voor de scooter heeft oxford speciaal een set ontwikkeld. De Oxford Hotgrips Light. Als je scooter een stuurdikte van 22 mm en een stroomcircuit van 12 volt heeft dan is dit set geschikt. 99% van de scooters voldoen ook aan deze eisen, maar het is altijd verstandig om dit even na te gaan.

meten van de stuurdikte voorbeeld
meet stuurdikte
meten handvatlengte voorbeeld
meet handvatlengte
kijk of accu 12 volt is
Is stroomcircuit 12 volt?

 

Het verschil met de andere sets is dat de oxfrod hotgrips light niet uitgerust is met een bedieningspaneel, maar een bedieningsknop. Het voordeel hiervan is dat de knop mooi in het kuipwerk van de scooter gemonteerd kan worden. Dat ziet er heel afgewerkt uit, maar de bedieningsknop heeft wel maar 3 standen in tegenstelling tot andere sets met een paneel dat 5 standen heeft. Hierdoor is de warmte minder regelbaar. Op de scooter kunt je ook een ander set monteren, zoals de oxford hotgrips original Je moet jezelf dan wel afvragen of je het bedieningspaneel wat relatief groot en opvallend is wel mooi op je scooter oogt? Uiteraard is dat een persoonlijke keuze.

Zie hieronder afbeeldingen met de uiterlijke verschillen.

Bedieningsknop handvatverwarming scooter
Bedieningsknop - Scooter
Bedieningspaneel handvatverwarming motor
Bedieningspaneel - Motorfiets

 

 


OXFORD HOTGRIPS LIGHT

EISEN SCOOTER


voorbeeld handvatverwarming voor scooter

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op
 • Gratis verzending! (NL)
 • Veilig bestellen & betalen
 • iDeal, Creditcard of bank
 • 14 dagen bedenktermijn
 • Altijd de laagste prijs
Verzendkosten belgië en duitsland

Veilig & Vertrouwd

Zoeken

Nieuwsbrief